Cases

'Binnen drie dagen weer terug op werkvloer'

Julia

Julia is een fanatieke hardloper. Tijdens een training verstapt zij zich. Na wat vage klachten in de eerste week, meldt zij zich in de tweede week ziek. Ze kan niet meer bewegen,

haar rug zit helemaal vast. Ze heeft de fysiotherapeut gebeld maar kan daar pas over 1 week terecht. Tot die tijd moet ze het met pijnstillers doen en kan niet werken.

Haar werkgever zoekt contact met ons en legt het geval uit. Met ons uitgebreide netwerk van fysiotherapeuten zorgen wij ervoor dat Julia dezelfde dag nog gezien én geholpen kan worden en is zij binnen 3 dagen weer terug op de werkvloer.

 

Willem Zomers

Afgelopen jaar had Willem Zomers een tijdelijk contract tot 30 juni bij een klein ict-bedrijf. Door een motorongeluk zat Willem vanaf 20 mei ziek thuis. De werkgever dacht dat hij alle regels en formulieren richting het UWV goed had ingevuld. Tot zijn grote verbazing kreeg hij van het UWV  een loonsanctie opgelegd met de uitleg dat hij en Willem niet voldoende hadden gedaan aan de re-integratie verplichting na afloop van het dienstverband. De werkgever zit met zijn handen in haar. Hoe kon hij nu weten dat hij die verplichting had? 

De wetgeving bij tijdelijke contracten   is veranderd. Vooral in het midden- en kleinbedrijf worden door gebrek aan kennis van wetten en regels op het gebied belangrijke zaken over het hoofd gezien. De adviseurs van VerzuimSelect helpen u bij het invullen van de juiste formulieren en zorgen ervoor dat u op het juiste moment  actie onderneemt.

 

Case 3

Stel dat u eigenaar bent van een middelgroot bedrijf in de Bouw. U hebt vijfenzeventig werknemers, waarvan bijna de helft 50+’er is. Het werk dat zij doen is gespecialiseerd.

Ondanks de crisis loopt het bedrijf goed en kunt u uw gekwalificeerde personeel goed gebruiken. Hoe lang houden ze het nog vol? Wordt het niet te zwaar voor ze? Hoe houdt u ze productief en gemotiveerd? Kunnen ze goed leren werken met de ingewikkelde machines die u onlangs hebt aangeschaft? Hoe kunt u als werkgever er nu voor zorgen dat uw personeel duurzaam inzetbaar blijft en welke investering is daarbij het meest effectief?

Er is geen 'one size fits all'-oplossing of aanpak. Deze werkgever is eerst in overleg gegaan met zijn werknemers. Hij heeft zijn zorgen gedeeld en gevraagd of medewerkers willen meedenken. Vervolgens zijn de adviseurs van VerzuimSelect ingeschakeld. Wij hebben gekeken of de ideeën realistisch en betaalbaar zijn voor het bedrijf. Daarna zijn we individueel aan de slag gegaan met de medewerkers. Ze hebben verantwoordelijkheid genomen voor hun eigen welzijn. Inmiddels delen de medewerkers succesen met elkaar, zijn ze trots op de resultaten, productiever en gemotiveerder.